Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje,  delegacija Grada Poreča-Parenzo predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom položila je vijence i zapalila svijeće kraj centralnog križa na gradskom groblju.

Delegaciji Grada pridružile su se delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Poreč, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Poreštine, Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč te predstavnici Policijske postaje Poreč. Molitvu za pokojne predvodio je porečki župni vikar, vlč. Boško Čatlak.

Gradonačelnik je rekao kako se prisjećamo svih onih koji su dali najviše, svoje života, za slobodu. – S posebnim pijetetom se prisjećamo žrtava u Vukovaru i Škabrnji, čvrsto odlučni da nikada ne zaboravimo njihovu hrabrost i žrtvu za našu domovinu., rekao je.

Ususret sutrašnjem danu, kao i svake godine, večeras će se u Vukovarskoj ulici u Poreču paliti lampioni u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. (iPress)