Program Adventa predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je rečeno kako naše građanke i građane te sve posjetitelje Pule od 3. do 31. prosinca očekuje još jedan bogati Advent u Puli koji će se održati na 5 lokacija i donosi 30 glazbenih i 30 dječjih programa.

- Očekuje nas raznolik, dinamičan i lijep program i nadam se da će nas ove godine pratiti vedro vrijeme bez padalina. Donio sam odluku da za vrijeme trajanja Adventa, od 3. prosinca radnim danima nakon 17 sati parking bude besplatan na svim javnim parkiralištima koja su pod naplatom te vikendom i blagdanima cijeli dan.

Besplatan parking, produljeno radno vrijeme ugostitelja...

Ugostiteljima je omogućeno duže radno vrijeme tijekom Adventa kako bi vesela atmosfera potrajala, izlicitirane su adventske kućice, a ujedno duže će prometovati i javni prijevoz", najavio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Također je pozvao građanke i građane da prilikom dolaska na Advent koriste upravo alternativne načine prijevoza te je zahvalio svima koji su uključeni u organizaciju manifestacije.

Park grada Graza, Giardini, Portarata, Forum, klizalište kod škole Centar

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Emina Popović Sterpin pohvalila je Park grada Graza kao glavnu lokaciju za djecu koja će biti upotpunjena s novom ponudom lunaparka te velikom i raskošno uređenom kućicom Djeda i Bake Mraz. Uz Park grada Graza, Giardine, Portaratu i Forum vrijedi spomenuti i novu lokaciju klizališta, na igralištu iza OŠ Centar, za koju je uvjerena da će mnoge ostaviti bez teksta svojim blještavilom i bajkovitošću. Klizalište se otvara 7. prosinca u 18:00 sati i na dan otvorenja klizanje je besplatno.

Tanja Miličić, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, istaknula je kako je Advent u Puli jedna od najvećih i najduljih, stoga i najzahtjevnijih gradskih manifestacija koja se iz godine u godinu nadograđuje, unaprjeđuje i obogaćuje te građanima i posjetiteljima pruža priliku da u Puli osjete atraktivnu božićnu i novogodišnju atmosferu. Na pet različitih lokacija imaju priliku konzumirati posebno pripremljene eno i gastro specijalitete te ono najvažnije, uživati u iznimno bogatom i raznovrsnom kulturnom i zabavnom programu za sve uzraste.

Između ostaloga, predstavila je raznolik i kvalitetan glazbeni program pomoću kojega će se predstaviti lokalni, regionalni, ali i hrvatski izvođači, a 3. prosinca na Portarati otvaraju ga Gustafi. Nakon njih kroz Advent nas vode Dogma, Matija Cvek & The Funkensteins, Veja, Edo Maajka, Monarh, ABBA Ring, Medea & Tedi Grubica, Miach, Goran Karan, Goran Bare & Majke, Svemirko i Detour.

Doček u podne s Lukom Nižetićem, za večernji doček Vojko V i na Forumu Indira Forza

Tradicionalni glazbeni program održat će se vikendom na tržnici, a 31. prosinca prilikom pravljenja fritaje od 2024 jaja atmosferu će upotpuniti Vesna Nežić Ružić & Magnolija.

Na Portarati će se održati Doček u podne s Lukom Nižetićem dok će za večernji doček biti zadužen Vojko V i na Forumu Indira Forza.

Posebni glazbeni program odvijat će se u Katedrali, 8. prosinca, kada će nastupiti Bruno Krajcar & Klapa Luka te specijalni gost Edin Karamazov, a na Portarati, 23. prosinca, humanitarni koncert Klape Rišpet.

Kao i dosad, posebna pažnja posvećena je najmlađima za koje je pripremljeno više od 30 dječjih programa upotpunjenih kazališnim predstavama, radionicama, lunaparkom, slasticama i vilenjacima.

Doček Sv. Nikole odvit će se 6. prosinca na novoj lokaciji, Riječkom gatu, a Doček Djeda Mraza odvija se tradicionalno u organizaciji s Twin Hornom, 16. prosinca.

Naglasila je kako se ove godine nastoji obogatiti gornji dio Giardina s gastro ponudom i nastupima DJ-eva.

Od 21. do 30. prosinca gradom će prometovati besplatni vlakić čija ruta obuhvaća svih pet adventskih lokacija.

Ostvarena je značajna suradnja s Pula Prometom jer se ove godine ponovno vraća Veseli autobus s predstavom. Ujedno, Tanja Miličić se nada da će kao i prethodnih godina grad prožeti posebna čarolija s nasmijanim, zadovoljnim i radosnim posjetiteljima. Veliku zahvalu uputila je glavnom pokrovitelju, Gradu Puli, organizatorima i sponzorima Adventa, posebice Jamnici i Zagrebačkoj banci.

Direktorica Turističke zajednice grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, nadovezala se kako Advent tradicionalno nudi velik broj događanja kako za djecu tako i za odrasle. Od već spomenutih koncerata, kućica s ugostiteljskom ponudom pa sve do Parka grada Graza s bogatim programom i zabavom za djecu. Zahvalna je na dugogodišnjoj suradnju gradskih institucija, udruga i pojedinaca, koji doprinose prepoznatljivosti manifestacije i grada svojim kreativnim programima. 

Ovogodišnji vizualni identitet potpisuje dizajnerica Gordana Brborović, a cjelokupni program manifestacije možete pronaći na web stranici www.adventupuli.hr. (iPress)