Razočarani smo zbog ostavke pročelnice Ademi s ljudske i profesionalne strane, ali i razumijemo i zahvalni smo joj na svemu što je napravila u protekle dvije godine.

Gradonačelnik Zoričić ima našu apsolutnu podršku! 

Podržavamo i njegov uključiv način upravljanja, u kojem je svaki građanin jednako važan.

Žalosno je čitati izjavu, nasreću samo 11 djelatnika gradske uprave, od njih 187, kako smatraju da su problemi građana poput kanalizacije, rasvjete, cesta i slično sitni problemi i populizam. 

Upravo te ”sitnice” su zapravo velike stvari koje čine grad ugodnijim za život i nikako ne trebaju biti zanemarene. Kao što pozorno slušamo i glas naših mjesnih odbora koji se bave stvarnim komunalnim problemima i izazovima i radimo prema njihovim zahtjevima. 

Kapitalne projekte podržavamo i nema sumnje u to da će oni ići dalje, jer grad ne čini ni jedna ni dvije, a ni deset osoba, to je veliki mehanizam koji se nastavlja vrtjeti.

Gradonačelnik Zoričić u nezavidnoj je situaciji jer pokušava provesti značajne promjene u gradu koji je funkcionirao na jedan način pod jednom strankom trideset godina, što se često zaboravi. Logično je i očekivano da se mnogima teško priviknuti na promjenu, teško se snalaze s njom, a poneki je i odbijaju. To su izazovi s kojima se potrebno nositi.

Ponosni smo što Pula u posljednje dvije godine funkcionira transparentno, što gradska vlast sluša građane i rješava probleme, što se uredilo niz cesta, fasada i pripremilo mnoge velike projekte. Vjerujemo da će za sljedeće dvije godine, ta promjena biti i očitija.

Grad je bio prije nas i ostaje nakon bilo koga od nas, mi smo svi u prolazu i to je ono što svi imamo na umu, stoji u priopćenju vijećnika NL Filipa Zoričića kojeg potpisuju Dušanko Babić, Ivan Žagar, Kristijan Biteri i Vito Paoletić. (iPress)