Nakon što je pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića i gradsku upravu napustila  pročelnica Anja Ademi, 11 djelatnika uputilo je pismo na adresu gradonačelnika u kojem navode kako sustav već dulje vrijeme ne funkcionira.

Potpisuju ga pročelnice Ingrid Bulian i Sanja Kljajić Dakić te još devet gradskih službenika: Martina Šajina Mihovilović, Karmela Maren, Iva Ivančić, Igor Bukarica, Zlatko Dženanović, Senka Zarubica, Tamara Plec, Barbara Belić Raunić i Antonija Babić.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gradonačelniče,

Nastavno na aktualne okolnosti najave odlaska pročelnice Anje Ademi te Vaše izjave kako sustav funkcionira i 'nema govora o raspadu gradske uprave', ovim putem želimo iskazati upravo oprečno mišljenje.

 

Činjenica je da sustav već dulje vrijeme ne funkcionira, a glavni razlog pronalazimo u nedostatku osobe koja mora donositi odluke, odnosno preuzeti odgovornost na razini Grada, a ne upravnih tijela, a to bi trebao biti gradonačelnik.

Fokus mora biti na kapitalnim projektima, a dosadašnje upute koje dobivamo s Vaše strane odnose se na sitne intervencije u prostoru koje su populističkog karaktera. Navedeni problemi i Vaše ignoriranje njihovog postojanja nažalost rezultiraju odlaskom osobe koja je nakon višekratnih pokušaja konačno uspjela na logičan način ustrojiti odjel i stvoriti pozitivnu radnu atmosferu te uspostaviti normalno funkcioniranje trgovačkih društava.

U takvim okolnostima ne vidimo način daljnjeg funkcioniranja odjela, a time i trgovačkih društava", navode potpisnici pisma gradonačelniku Zoričiću. (iPress)