Prva suradnica pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, Anja Ademi, podnijela je ostavku i napušta gradsku upravu, danas  je potvrdio i pulski gradonačelnik.

Ona je do sada obavljala više funkcija u Gradu Puli, te je bila osoba koja je odlučivala o najvažnijim projektima u gradu, a trenutno je pročelnica Upravnog odbora za urbanizam, investicije i razvojne projekte.

Gradonačelnik Filip Zoričić pojasnio je kako mu je Ademi jutros obznanila da namjerava otići rekavši da odlazi na drugo radno mjesto te da je on ostavku i prihvatio. Naglasio je kako je legitimno pravo svakoga otići i naći si bolje radno mjesto, no kako je najteže jer su započeli posao u gradskoj upravi skupa, pa je to ono najteže. - Gradska uprava funkcionira i funkcionirat će i dalje, a ljudi će za dvije godine procijenit jesam li radio dobro ili nisam. Nema urušavanja sustava, sustav radi, stvaramo novi proračun i to je to, rezimirao je Zoričić.

Ademi ostaje u gradskoj upravi do 1. studenog a Zoričić će do tada morati odlučiti tko će voditi Odjel.

- Potvrđujem svoj odlazak iz gradske uprave. Za mene su ovo bile profesionalno dvije vrlo izazovne godine. Nadam se da sam svojim radom doprinijela pozitivnim promjenama u gradu. To je sve što to mogu u ovom trenutku reći, rekla kratko Anja Ademi ne otkrivši razloge odlaska.

Prije nekoliko dana ostavku je dala i sada već bivša 'šefica gradonačelnikovog kabineta' Iva Matanović, a na traženje gradonačelnika iz Odjela za upravljanje imovinom i imovinsko pravne odnose otišao je i Igor Jovin. (iPress)