Svake se godine od 16. do 22. rujna obilježava Europski tjedan mobilnosti, kampanja Europske komisije s ciljem unaprjeđenja kvalitete života građana u urbanim sredinama promovirajući alternativna i inovativna rješenja urbanog transporta.

Kao što je najavljeno u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Puli, te nakon što Giardini budu pušteni u promet, uvodi se još jedna u nizu aktivnosti tjedna mobilnosti.

U periodu od 19. do 21. rujna. 2023. godine, obilježit će se privremena biciklistička staza u oba smjera na dijelu pješačke zone - obalnog pojasa. Privremena staza obilježit će se od Carinskog gata do Ulice Riva, zatim Ulicom Riva od raskrižja s Ulicom sv. Ivana i Flaciusovom ulicom do Arsenalske ulice, te na dijelu Ulice sv. Polikarp od Arsenalske ulice do Ulice Agnana u Puli.

Promet će se za sva vozila Flaciusovom ulicom i Rivom odvijati jednosmjerno od Arsenalske prema Ulici sv. Ivana, dok će drugi smjer od Ulice sv. Ivana do Arsenalske ulice biti namijenjen isključivo za bicikliste u oba smjera.

Također u Ulici sv. Polikarpa promet za vozila odvijat će se od Ulice Agnana do Arsenalske, dok će u suprotnom smjeru biti označena biciklistička staza u oba smjera. Napominjemo da će biciklističke staze biti fizički odvojene, od prometnih traka iz suprotnih smjerova namijenjenih vozilima.

Privremenom regulacijom prometa Grad će spojiti dvije do sada nepovezane biciklističke rute preko već postojeće biciklističke staze u Arsenalskoj ulici, te time omogućiti sigurniju vožnju biciklistima.

Mole se svi sudionici u prometu za strpljenje, dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa. (iPress)