Gradonačelnik Filip Zoričić primio je članice Ženske klape Teranke 6. lipnja 223. godine u pulskoj Komunalnoj palači nakon njihovog rođendanskog koncerta kojeg su održale u prostorijama Arheološkog muzeja Istre.

„Hvala vam na trudu kojeg ulažete u sve što radite. Na ponos ste svome gradu i nastojat ćemo vam biti podrška u radu kao i dosad. Kultura mijenja svijet na najbolji mogući način. Vi promovirate Pulu kakva treba biti. Čuvajte našu kulturnu baštinu i njegujete izričaj a capella“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić te se još jednom prisjetio sjajnog rođendanskog koncerta Teranki na kojem su obilježile 20. obljetnicu rada.

Tom je prigodom gradonačelnik Zoričić Ženskoj klapi Teranke uručio Zahvalnicu za 20 godina predanog rada i doprinos u promicanju kulturne baštine i Grada Pule.

Teranke su s gradonačelnikom razgovarale o svojim budućim projektima i potrebama te se zahvalile gradonačelniku na prijemu i Gradu Puli na dosadašnjoj podršci u radu klape i udruge.

Ženska klapa Teranke djeluje u sklopu udruge Puhački orkestar grada Pule od 2002. godine. Jedina su ženska klapa u Puli. Trenutno broje osam članica. Vježbaju dvaput tjedno, a voditelj klape je Sveto Popović. U današnjoj su postavi: Ana Balog, Gordana Žgomba, Marta Červar, Melanie Andrić Vurušić, Kristina Puh Leko, Diana Macan, Roberta Stevanović i Denisa Mravičić.

Vesele se putovanju u Kanadu, gdje odlaze ovoga rujna, a idući im je nastup u utorak, 13. lipnja na Portarati u 20,00 sati uz žensku klapu Val iz Argentine. (iPress)