Pulsko kulturno ljeto koje je ove godine dobilo i sjajnu, novu pozornicu u obnovljenom Malom rimskom kazalištu, otvara Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a. Tijekom ljeta čeka nas više baletnih i opernih večeri, ali i već legendarna Morcheeba -  britanski vokalno-instrumentalni sastav koji miješa utjecaje od trip hopa, R'n'B-ja do bluesa i popa.

Manifestacija će biti otvorena koncertom Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera već 2. lipnja, a 30. lipnja upriličit će se baletna večer u izvedbi Baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca iz Rijeke.

Morcheeba nam stiže 2. srpnja, a 7. srpnja dolazi ansambl Lado. Idućeg dana, 8. srpnja je večer opernih arija riječkog HNK-a, a 14. srpnja također će biti u znaku klasike. U Malo rimsko kazalište 15. kolovoza stižu zborovi iz Amerike u programu "The Notebook od Leonardo da Vinci", a 18. kolovoza mjuzikl "Most".

Arena će ugostiti, uz niz međunarodnih zvijezda, 26. srpnja i spektakularnu Toscu.

Direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj rekla je kako će koncert otvaranja sezone, nastup Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a zahvaljujući Arena hospitality groupu biti besplatan, a uskoro će biti dostupno više informacija o preuzimanju karata.

Ulaznice za sve programe bit će dostupne za nekoliko dana putem Eventima, od 10 eura na više, za klasičnu glazbu od 20 do 40 eura, a za "Toscu" u Areni od 40 do 70 eura.

- Malo rimsko kazalište je jedini očuvani antički teatar i uz Arenu i Arheološki muzej uistinu imamo mogućnost za organiziranje atraktivnih događanja. Nakon uspješnog otvaranja želja nam je da Pulu pozicioniramo kao europsko mjesto vrhunskih kulturnih događanja i već u iduću sezonu krećemo s takvim ambicijama, naglasio je Komšo. 

- Već sam rekao kako je Pula hrvatski Rim i takav ćemo image s pravom graditi, istaknuo je gradonačelnik Filip Zoričić zadovoljan ovoljetnom, nikada bogatijom kulturnom i glazbenom ponudom grada.  (iPress)