U sklopu akcije rušenja bespravno sagrađenih objekata, koje uklanja Državni inspektorat, u petak je između naselja Jadreški i Šijanske šume, u blizini Pule, odmah do ceste srušena bespravno izgrađena kuća obitelji Obić. 

"Ovime Državni inspektorat nastavlja s uklanjanjem bespravno sagrađenih objekata. Danas se ruši građevina izgrađena na poljoprivredno-šumskom zemljištu 2017. godine, a čiji su vlasnici 2018. godine dobili rješenje o uklanjanju. Budući da vlasnici nisu postupili po tom rješenju, početkom ožujka ove godine uručeno im je rješenje o uklanjanju uz pomoć treće osobe", izvijestili su iz Državnog inspektorata.  

Akcija je rezultat višemjesečnog rada građevinskih inspektora, koji su samo posljednjih nekoliko tjedana proveli više od stotinu inspekcijskih nadzora u gradu Vodnjanu te u općinama Bale, Ližnjanu i Medulinu.

"Poslali smo jasnu poruku, bespravnu gradnju nećemo tolerirati te ćemo sukladno zakonskoj proceduri i dalje odlučno postupati", rekao je tom prigodom glavni državni inspektor Andrija Mikulić i pozvao jedinice lokalne samouprave na suradnju i kooperativnost u, kako je rekao, "važnom zadatku borbe s bespravnim graditeljima".

"Samo zajedničkim nastojanjima može se zaustaviti kako betonizaciju obale, gdje se utvrdilo najviše bespravne gradnje, tako i bespravne graditelje na području kontinentalne Hrvatske", rekao je tada Mikulić. (Hina)