Započeli su radovi na uređenju plaže za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti u Premanturi na plaži Runke. U sklopu uređenja izgraditi će se rampa za osobe s invaliditetom, na koju će se postaviti protuklizne ploče, i time postati prva plaža na području općine Medulin koja je u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti. Vrijednost projekta iznosi 48.295,86 eura, a cilj projekta je pružiti pozitivno i inkluzivno iskustvo za osobe s invaliditetom prilikom boravka na plaži.

U okviru postojeće plaže i ulaza u more postoje obalni zidovi i stepenice te vertikalni pristupi moru s neodgovarajućim uvjetima u pogledu nesmetanog kretanja osoba s teškoćama u kretanju te se stoga izvodi nova rampa za jednosmjerni ulaz i izlaz u more. Plaža Runke tematizirana je kao plaža prilagođena slijepim osobama i osobama s teškoćama u kretanju, a izgradnjom ove rampe postiže se iskorak prema većoj inkluziji osoba s invaliditetom.

Navedeni projekt Općina Medulin prijaviti će i na Javni poziv za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2023. godini, objavljenog od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, izvijestili su iz Općine Medulin. (iPress)