Završeni su radovi na zamjeni umjetnog travnjaka na Gradskom stadionu Aldo Drosina, na poligonu za igru te pomoćnom terenu, ukupne površine 10.997 m2.

Radi dobivanja FIFA certifikata za pomoćno igralište, izvršeni su dodatni radovi odnosno postavljenje istovrsnog umjetnog travnjaka i amortizirajućeg sloja do ogradnog zida igrališta površine. Također, saniran je amortizirajući sloj na cijeloj površini te naručen kompletni novi granulat (ispuna) za pomoćno igralište.

Cijena radova utvrđena je na 372.000,00 eura, dok je sufinanciranje u iznosu od 106.000,00 eura osigurano putem programa Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Certificiranje igrališta izvršit će neovisni laboratorij, 13. i 14. veljače 2023.

Zamjenom travnjaka na Drosini, za potrebe najmlađih kategorija nogometnog kluba, obnovljeno je malo igralište na Velom Vrhu u ukupnoj površini od 800 kvadrata.

Okončani su i radovi na atletskoj stazi u sklopu Sportsko – rekreacijskog centra Veruda, popularno nazvanog Uljanikov stadion.

Zamijenjeno je atletsko borilište (bacališta za koplje, kuglu, disk, zaletišta za skok u dalj, skok s motkom, skok u vis), uz saniranje jame za utrku s preponama, igrališta za odbojku, rukomet i košarku, ukupne površine 8000 kvadratnih metara. Djelatnici Pula Sporta su dodatno uredili okoliš. Očekuje se da će i certificiranje borilišta biti provedeno tijekom veljače od strane neovisnog laboratorija, a u ime Međunarodnog atletskog saveza.

Investicijom u vrijednosti od 567.000,00 eura Grad Pula dobio je novo osmostazno atletsko borilište koje je trenutno jedino u županiji.

Izvođač radova na obje lokacije bila je tvrtka Maxmar grupa d.o.o. (iPress)