Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno s pročelnicom za gospodarstvo i EU fondove Morenom Mičetić, obišao je tvrtku Infosit te se susreo s osnivačem i direktorom Goranom Mrvošem.

Porečka softverska tvrtka ove godine obilježava 20 godina rada, u kojima je s 2 zaposlena narasla na današnjih 26 te je na poslovima s velikim enterprise klijentima izgradila značajnu ekspertizu, mentorski sustav i ugled u poslovnoj zajednici. Danas posluju u porečkoj servisnoj zoni gdje je i sjedište firme, s ljudima u Rijeci i Zagrebu.

- Volimo reći da smo rasli zajedno s klijentima i partnerima s kojima njegujemo dugoročne odnose., rekao je Mrvoš i istaknuo kako tim kontinuirano raste, te da danas posluju s nekima od najvećih hrvatskih turističkih tvrtki, ali planiraju i daljnje širenje na tržište zemalja EU. – Planiramo pojačati fokus na naše jake strane, od kojih je među prvima upravo digitalna transformacija turističkih organizacija, kao niše u kojoj imamo puno znanja i iskustva, te implementacija našeg DXP rješenja., kaže Mrvoš.

Kao tvrtka, uvijek su spremni na promjenu, potiču različita mišljenja, cijene doprinos svakoga u timu. Rado uče, prihvaćaju odgovornost. Vjeruju da je ravnoteža poslovnog i privatnog važna, i da je treba njegovati da bi vodili ispunjen život.

Upravo zato, Infositovci su veliki zagovornici života i rada u Istri, koja je u proteklih deset godina izrasla u važno središte tehnologije i inovacija, a Poreč im je adut u privlačenju suradnika, jer smatraju da se radi o, po mnogim mjerilima, najzdravijem gradu u Hrvatskoj u kojem je broj djece u stalnom porastu. Vjeruju da danas u Istri možete u isto vrijeme raditi na najizazovnijim softverskim projektima, i uživati u blagodatima klime, mora, hrane i kvalitetnog slobodnog vremena.

Peršurić je zahvalio Infositu na suradnji koju Grad s ovom tvrtkom ima već dugi niz godina, i kroz bolja i lošija vremena, te naglasio kako mnogi poslovni subjekti posluju u Poreču, a da pritom ne rade samo s lokalnim klijentima, već kao i u slučaju Infosita, posluju puno šire.

– Posebno mi je drago jer pratite trendove, mentori ste novim generacijama razmišljate i planirate daleko, a da ste pritom uvijek ostali odani Poreču. Uključeni ste u našu zajednicu, stvarate stručnjake i u našem gradu zapošljavate ljude s posebnim vještinama koji u njemu grade svoju budućnost, što pokazuje raznovrsnost porečkog gospodarstva koje danas zapošljava svakog šestog radnika u Istri te je drugi grad u Hrvatskoj po broju otvorenih tvrtki na 1000 stanovnika. (iPress)