Gradonačelnik Filip Zoričić u četvrtak, 26. siječnja 2023. godine nastavio je susrete s građankama i građanima po mjesnim odborima te u sklopu Grad(i)MO – gradonačelnik u vašem mjesnom odboru bio u mjesnim odborima Štinjan, Veli Vrh, Busoler i Valdebek.

„Želim ubrzati komunikaciju i da otvorimo mnoge teme. Dolazit ću svaki mjesec u mjesne odbore i rješavat ćemo probleme. Održavat ćemo tematske sjednice na kojima će biti i direktori gradskih poduzeća te vam predstaviti planove i projekte, a moći ćete im postavljati svoja pitanja. Neću obećavati ono što ne mogu ispuniti, ali ćemo započeti s rješavanjem mnogih potreba po svim mjesnim odborima. Pobrinut ću se da dobijete sve odgovore na vaša pitanja i da sve bude transparentno“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Građanke i građani mjesnih odbora požalili su se gradonačelniku na problem kanalizacije, vodovodne mreže, plina, nedostatka ulične rasvjete, igrališta i klupa, odvoza i naplate smeća kod privatnih iznajmljivača, zapuštenosti i lošeg stanja utvrda, bespravne gradnje, uskih i neasfaltiranih cesta.

Također, zamolili su za postavljanje nadstrešnica na pojedinim autobusnim stanicama i učestalije linije, rešetki za oborinsku odvodnju, stavljanje u funkciju skloništa u Štinjanu, preregulaciju prometa i proširenje cesta gdje je to moguće, postavljanje uspornika i prometnih znakova s ograničenjem brzine, otvaranje trgovačkog centra u Štinjanu, škole na Valdebeku, označavanje kružnih tokova i ulica. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom ukazali su na potrebu čišćenja šuma i puteva, te pripreme za predpožarnu i požarnu sezonu.

Na susretima su se čule i pohvale za riješene teme prethodno iznesene na tribinama, a građani su ujedno zahvalili gradonačelniku na njegovoj spremnosti i želji za pomoć u rješavanju njihovih problema.

U sklopu Grad(i)MO – gradonačelnik u vašem mjesnom odboru, idući susreti s građanima održat će se u ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine u MO Stari Grad, Monte Zaro, Arena i Šijana. (iPress)