Florence + The Machine, jedno od najznačajnijih imena aktualne svjetske glazbene scene, dolaze u pulsku Arenu u nedjelju 18. lipnja na premijerni samostalni koncert u Hrvatskoj, najavila je LAA agencija u ponedjeljak.

Sedam godina nakon nastupa na INmusic festivalu u Zagrebu, Florence + TheMachine donose svoju spektakularnu i produkcijski raskošnu Dance Fever turneju u Pulu.

Turneja prati istoimeni posljednji studijski album, a odvela je Florence do sada više puta u neke od najimpresivnih dvorana diljem svijeta. Po nekoliko dana zaredom je rasprodala lokacije kao što su O2 u Londonu, Madison Square Garden u New Yorku ili Hollywood Bowl u Los Angelesu.

Za samostani nastup u Hrvatskoj odabran je jedan od najljepših koncertnih prostora u ovom dijelu Europe. Dvije tisuće godina stari amfiteatar bit će savršena pozornica na kojima će Florence predstaviti novi album, ali i podsjetiti na neke od najvećih hitova iz cijele karijere.

Florence + The Machine su prodali više od 17 milijuna albuma diljem svijeta, osvojili brojna Brit Awards priznanja, nominacije za sedam Grammy nagrada i zasjeli na vrhove glazbenih top ljestvica diljem svijeta.

The Sunday Timesa Florence je prozvao jednom od najposebnijih vokalistica, a završila je i na listi najutjecajnijih osoba na svijetu prema magazinu Time.

Debitirala je 2009. s “Lungs”, koji je bio jedan od najprodavanijih albuma tog razdoblja.

Uslijedio je “Ceremonials” iz 2011. koji je zasjeo na prvo mjesto UK ljestvice albuma, a nasljednik “How Big, How Blue, How Beautiful” zasjeo je na prvo mjesto Billbardove ljestvice albuma u SAD-u, odveo ih na headlinerskenastupe najvećih festivala poput Glastonburyja

Četvrti album “High as Hope” iz 2018. još jednom je Florence zavrijedio medijske pohvale za njene vokalne sposobnosti, završio na vrhovima globalnih top lista albuma i odveo bend na rasprodane svjetske turneje.

Najnoviji i dugoočekivani peti album “Dance Fever”, objavljen prošle godine, odmah je zauzeo vrhove top lista diljem Europe i svijeta, te je izrazito hvaljen zbog raznolikosti zvuka, tekstova i vokalnih sposobnosti.

Uz singlove “King”, “Free”, “My Love”, Rolling Stone ga opisuje kao jedan od najuzbudljivijih izdanja do sada, dok Pitchfork kaže da je to oda moći plesa i slobode u pokretu.

"Kiss with a Fist", "DogDays Are Over", “RabbitHeart (Raise itUp)”, “Cosmic Love”, “Drumming Song”, “You've Got the Love”, “ShakeIt Out”, “Whatthe Water Gave Me”, “Never Let Me Go”, također su neke od njihovih najpoznatijih pjesama. (Hina)