- Prije desetak dana najavili smo bespoštedni obračun s bespravnog gradnjom i devastacijom okoliša na Vodnjanštini. Odlučno smo krenuli u borbu i nemamo se namjeru povući iz nje. Od prošlog tjedna do danas komunalni redari na terenu sastavili su više od 90 zapisnika o bespravnim objektima u njihovoj nadležnosti, uglavnom na području Peroja i Barbarige!

I gotovo svi evidentirani graditelji su stranci!, objavio je vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio. 

Pojašnjava kako se sada ti zapisnici moraju uputiti vlasnicima objekata na očitovanje, nakon čega se nastavlja postupak s osnovnim ciljem: uklanjanja ilegalnih objekata iz prirode. - 

I ni tu nećemo stati! Redari i dalje svakodnevno češljaju teren, popisuju stare i nove slučaje raznih intervencija u prostoru, rade zapisnike, snimaju stanje... Sve će doći na red.

Telefoni u upravi Grada Vodnjana su užareni. Svakodnevno dobivamo i stotinjak poziva zabrinutih vikendaša i bespravnih graditelja, najčešće iz inozemstva. Ali zovu i brojni građani, kojima je dosta devastacije naših prostora, da bi nam dali podršku. Sve su to odlični pokazatelji da smo na dobrom i jedinom ispravnom putu!, poručio je Pastrovicchio. (iPress)