Grad Vodnjan se današnjom sadnjom sadnica lipa i limuna u dvorištima škola i vrtića i ove godine uključio u nacionalnu kamapnju "Zasadi stablo, ne budi panj". Uz to je, u sklopu projekta LAG-a Južna Istra "Kad mendule procvitaju", posađeno i 25 sadnica badema.

Sadnice su sađene od jutra diljem Vodnjanštine, a djeci su u tome pomagali i podučavali ih djelatnici trgovačkog društva Contrada, odgajateljice i nastavnice te predstavnici gradske uprave.

Nakon posađene lipe u dvorištu Dječjeg vrtića - Scuola dell' infanzia "Petar Pan" Vodnjan-Dignano, zasađena je i još jedna lipa u dvorištu Područnog odjela vrtića u Galižani. Nakon toga su učenici OŠ - SE "Giuseppina Martinuzzi" Pula-Pola, PO Galižana, posadili u svom dvorištu sadnicu limuna.

Akcija se nastavila u Peroju, u dvorištu PO-a vrtića "Petar Pan", gdje su mališani posadili badem. Za kraj akcije ostavljen je najteži zadatak – zasaditi čitavu aleju badema kod OŠ Vodnjan - SE Dignano, što ne bi bilo moguće bez pomoći Contrade. Tom je prilikom i gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio, inače agronom po struci, učenicima objasnio zašto je drveće važno, kako treba pravilno posaditi sadnice, kako ih njegovati i slično, a oni su obećali da će mlada stabla čuvati i dobro ih održavati. (iPress)