Grad Poreč se 7. prosinca 2022. godine, na dan Sv. Ambrozija – zaštitnika pčela i pčelara, uključio u akciju Ministarstva poljoprivrede u obilježavanju Školskog mednog dana. Tim povodom, gradonačelnik Loris Peršurić, uručio je na sastanku održanom ujutro med i slikovnice ravnateljicama škola, za 165 učenika prvih razreda u Osnovnoj školi Poreč, Osnovnoj školi Finida, njihovim područnim školama Žbandaj i Nova Vas,te Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“.  

Mjerom Školski medni dan financirala se nabava meda zapakiranog sukladno posebnim pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u ''nacionalnu staklenku za med'' volumena 370 mL za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola. Programom Školskog mednog dana i promocijom hrvatskih pčelinjaka, provela se edukacija djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, te se osigurala pomoć u stvaranju boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu i doprinos zaštiti okoliša preferiranjem kratkih lanaca opskrbe.  

Med prihvatljiv za raspodjelu učenicima u okviru ove mjere je gotov proizvod: proizveden u objektima za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda upisanim u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla koji vodi Ministarstvo poljoprivrede, zapakiran u nacionalnu staklenku za med, nosi oznaku proizvođača i nosi zaštićenu oznaku Med hrvatskih pčelinjaka (nositelj zaštite je Hrvatska poljoprivredna agencija).

Grad Poreč u ovoj akciji sudjeluje već četvrtu godinu za redom.

Nadležna tijela za provedbu Programa su Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a za provedbu ovoga Programa osigurana su sredstva u iznosu od 1.300.000,00 kuna u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu,  za aktivnosti Nacionalni program „Školski medni dan“. (iPress)