- Sukladno prometnom elaboratu koji smo naručili u listopadu, u narednim danima Stankovićeva ulica dobit će nova rješenja kako bi se dodatno povećala sigurnost u prometu i prevenirale prometne nesreće. Bit će postavljene nove umjetne izbočine za usporavanje prometa, a dozvoljena brzina smanjit će se na 30 km/h. Jedna od 4 kamere za nazdor brzine koje predviđa navedeni elaborat postavit će se na raskrižje Stankovićeve i Vukovarske ulice.

Ranije smo već postavili dodatnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, semafore većeg profila, umjetne izbočine, žuto treptajuće svjetlo, a s ova 3 rješenja nadam se da ćemo maksimalno eliminirati prometne probleme i omogućiti veću sigurnost za pješake i vozače, rekao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić o novoj regulaciji na mjestu čestih prometnih nesreća u Puli.

Kako je i najavljeno, 7. prosinca 2022. u prijepodnevnim satima započinje uvođenje nove organizacije prometa, odnosno postavljanje umjetnih izbočina na dijelu Stankovićeve ulice, neposredno prije raskrižja sa Zadarskom ulicom i na dijelu Vukovarske ulice, neposredno prije raskrižja s Stankovićevom ulicom u Puli, rekao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić o novoj regulaciji na mjestu čestih prometnih nesreća u Puli.

Nova prometna regulacija podrazumijeva ograničenje brzine do 30 km/h.

Radove izvodi trgovačko društvo PULA PARKING d.o.o. Cilj izvođenja radova je povećanje sigurnosti u prometu za sve sudionike koji se pozivaju na dodatan oprez i poštivanje nove regulacije prometa. (iPress)