Sutra, 26. studenog, započinje Advent u Puli – L'avvento a Pola, najduža godišnja pulska manifestacija. U jutarnjem terminu, u 11 sati u Kinu Valli, održat će se tradicionalni projekt poznatog pulskog akademskog glazbenika, skladatelja i kantautora Bruna Krajcara „Moje pjesme, moj film", koji će ove godine predstaviti svoje najnovije uratke u godini u kojoj obilježava tri vrijedne obljetnice; 50. godina života, 40 godina od prve pjesme i 30 godina od prvog nosača zvuka.

U popodnevnim satima u Parku grada Graza otvara se Poštanski ured Djeda Mraza, gdje će u 17:30 najmlađe i sve željne zabave nasmijati Marekove Cirkusarije, odnosno majstor improvizacije koji gledatelje uvodi u čaroban svijet smijeha i mašte, igre i spontanosti i cirkuskih vještina.

Glazbeni program na Portarata porinut će splitski Kuzma & Shaka Zulu, dok će Danteov trg zagrijati DJ Alex.

Uz Line up Alen Sforzina, Sandro Stehlik, Glocke, Sish Mish i Martii i Zerostrasse se pridružuju otvorenju Adventa koji traje do 8. siječnja.

Prva adventska svijeća upalit će se kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u nedjelju, 27. studenog u 16 sati. U organizaciji Slovenskog kulturnog društva Istra iz Pule, prvu adventsku svijeću popratit će pjevački zbor Encijan.

Termini privremene zabrane prometovanja povodom manifestacije 'Advent u Puli'

Promet se zabranjuje za motorna vozila, osim za autobuse JGP-a, kola hitne pomoći, vatrogasaca ili policije, dijelom Laginjine ulice i Giardina - i to od raskrižja Laginjine sa Smareglinom odnosno Anticovom ulicom do raskrižja Giardina sa Zagrebačkom ulicom: 26. studenog od 18 do 1:00 sat narednog dana, 17. prosinca od 10 do 13 sati, 23., 26., 27. i 30 prosinca od 18:00 do 1:00 sat narednog dana te 31. prosinca od 9:00 do 5:00 sati narednog dana.  (iPress)