U ponedjeljak, 3. listopada 2022. godine Grad Pula započinje s radovima na uređenju javne površine - stepeništa i platoa koji vode na tržnicu Veruda iz Tomasinijeve ulice, ispred objekta Tomasinijeva 26.

Predviđeno je uklanjanje postojećih keramičkih pločica s podlogom i uklanjanje postojećeg stepeništa, sanacija sanitarne i oborinske odvodnje, izgradnja novog stepeništa s rukohvatima i postava novog betonskog opločenja, sve po uzoru na uređeni Trg kralja Tomislava.

Radovi se izvode i u cilju povećanja sigurnost korisnika tržnice na Verudi i poslovnih prostora u navedenom objektu, budući da postojeće popločenje može predstavljati potencijalnu opasnost za korisnike.

Radove će izvoditi Cesta d.o.o. s podizvođačima: obrt Edo gradnja, M.G.A d.o.o., obrt Vibrobeton - Decorgarden i Metallum d.o.o.

Predviđeno trajanje radova je dva mjeseca, a vrijednost investicije iznosi 480 tisuća kuna bez PDV-a. Sredstva su osigurana iz Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu.

Za vrijeme trajanja radova neće biti moguće pristupiti tržnici Veruda, Konzumu, pet shopu HOP i javnom WC-u iz smjera Tomasinijeve ulice, pored kioska, već će se moći na tržnicu spustiti stepenicama pored Pekare Panificio.

Alternativni ulaz u Konzum i pet shop HOP bit će iz smjera Palladiove ulice i Trga kralja Tomislava. Javni WC bit će zatvoren za korisnike, ali će zato biti osigurani zamjenski kemijski WC-i. (iPress)