Izvanredni sportski rezultati mladih sportaša, Općinu Medulin doista svrstavaju u kategoriju najuspješnijih općina u sportu, a poticanje sportskih klubova, motivacija mladih ljudi te ulaganje u sportsku infrastrukturu fokus su općinske uprave. Tim povodom načelnik Općine Medulin Ivan Kirac primio je članove RSK Mladost iz Medulina koji su na nedavnom Europskom prvenstvu ostvarili još jednu u nizu izvrsnih rezultata.

Predstavnike Ronilačko sportskog kluba Mladost primio je načelnik Ivan Kirac, a u ime kluba rezultate su predstavili Lea Ikić Čupev, Robert Čupev, Ema Ivetić te Luka Bohač. 

Članovi RSK Mladost iz Medulin nastupali su na Europskom seniorskom i juniorskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji koje je rezultatski najuspješnije Europsko prvenstvo do sada:

  • Ema Ivetić i Luka Bohač zauzeli su 2. mjesto među juniorima u disciplini MONK mix
  • Ema Ivetić je među juniorkama u pojedinačnim disciplinama 5 Points i Parallel Slalom bila 3.
  • Ema Ivetić i Lea Ikić Čupev su s ostale dvije reprezentativke doplivale do bronce ekipnoj disciplini

Ema Ivetić i Luka Bohač istaknuli su kako im je na Europsko prvenstvu u prilog išla i dobra vidljivost te lijepo vrijeme, a iako su imali gotovo upola manje vremena za vježbanje od ostalih natjecatelja uspjeli su izboriti odlične rezultate.

Načelnik Ivan Kirac na samom kraju prijema uručio im je i novčane nagrade za postignute rezultate te poželio uspjeh u daljnjem radu. Predstavnici kluba i načelnik razgovor su nastavili zajedničkim dogovorima vezanim uz unaprjeđenje uvjeta za funkcioniranje kluba kao i o 45. godina dugoj tradiciji postojanja kluba. (iPress)