U dvorištu pulskog Down sindrom centra u ponedjeljak je na konferenciji za novinare Udruga pulskih velikana sporta i glazbe Mate Parlov - Sergio Blažić - Branko Črnac“ najavila humanitarnu akciju „Aki – za milijun godina treba imat dušu“.

Predsjednik udruge Boran Angelovski pojasnio je da se akcija provodi u spomen na Akija Rahimovskog koji je bio i 'veleposlanik dobre volje' pulskog Down sindrom centra.

Akcija će se uplatama na poseban žiro račun održavati od 10.kolovoza do 10. rujna na području cijele Hrvatske. Cilj akcije je prikupiti čim više sredstava za zagrebački Zavod za dječju onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Ćepulić" (50 posto prikupljenih sredstava), Ligu protiv raka Grada Pule (30 posto) i Down sindrom centar Pula (20 posto).

Podršku akciji dali su glazbenici Bruno Langer, Toni Cetinski i Momčilo Bajagić - Bajaga, rečeno je.

U ime gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, organizatorima akcije zahvalila se dogradonačelnica Ivona Močenić, kazavši da će Grad Pula uvijek podržavati ovakve humanitarne akcije, čime se korisnicima šalje poruka da nisu sami.

"Pozivam sve građane Pule da se svojom voljom uključe u humanitarnu akciju i daju svoj doprinos", kazala je.

Bruno Langer iz Atomskog skloništa rekao je da uopće ne sumnja da će ovu hvalevrijednu akciju podržati građani, na čemu im, veli, unaprijed zahvaljuje. “Drago mi je da je akciju podržao i Bajaga. Rokeri su uvijek bili ljudi dobre volje i puna srca za humanitarne akcije, što se desetljećima pokazivalo na Memorijalu 'Sergio Blažić Đoser'. Ovaj grad je uvijek imao dušu i imat će je i ubuduće.“, zaključio je Langer.

Sredstva u humanitarnoj akciji se prikupljaju putem uplate na žiro račun, otvoren kod OTP banke): HR4124070001500016918, rečeno je. (Hina)