Općinski načelnik Sandro Jurman i predsjednica Općinskog vijeća Ivana Maružin, zajedno s predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Rovinjštine te Saveza antifašističkih boraca i antifašista Rovinjštine, položili su vijence pored spomen-obilježja hrvatskim braniteljima, povodom obilježavanja 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeće, počast stradalim braniteljima odana je minutom šutnje, a općinski načelnik i predsjednik Udruge dragovoljaca i vetarana Domovinskog rata Rovinjštine prigodnim su se riječima obratili prisutnima, naglasivši zahvalnost za sav doprinos branitelja tijekom Domovinskoga rata te poštovanje prema svemu učinjenome za oslobođenje i suverenitet Republike Hrvatske.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježava se s ciljem prisjećanja na dan 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ oslobođen grad Knin. Toga se dana, točno u podne, na kninskoj tvrđavi zavijorila dvadesetmetarska hrvatska zastava, a dan nakon oslobođena su i druga okolna mjesta, dok je akcija „Oluja“ u potpunosti završena dana 7. kolovoza te godine. (iPress)