Tvrtka Herculanea je krajem lipnja u naselju Šijana započela postavljanje polupodzemnih spremnika za odlaganje selektivnog otpada.

Podsjetimo, spremnici će biti postavljeni na četiri lokacije unutar naselja, prema planu dva će se nalaziti u Divkovićevoj ulici, točnije u zelenom pojasu kod kućnog broja 3, odnosno na parkiralištu u Divkovićevoj između kućnih brojeva 2 i 8A/B. Prema onome što smo vidjeli na spomenutim lokacijama, kao i riječima zaposlenika tvrtke TGT ADRIATIC koje smo zatekli usred posla te predstavnika Herculanee, radovi idu čak brže od očekivanog i bit će uskoro gotovi. Spremnici u zelenom pojasu u Divkovićevoj su već postavljeni.

Treći set spremnika postavlja se u ulici Jurja Žakna i to na parkirališnoj površini kod kućnih brojeva 2 i 4, a u Koparskoj ulici će spremnici biti dodani na već postojećoj lokaciji. Završetak radova se očekuje 15. srpnja.

- Drago nam je da radovi idu prema planu, čak štoviše i brže od očekivanog. Hvala izvođačima, ali i građanima, za čiju dobrobit to sve radimo, na strpljenju tijekom cijelog procesa. Do sredine srpnja će svi radovi biti završeni, a korisnici će dobiti svoje kartice uskoro, čim sustav bude stavljen u funkciju, poručili su iz Herculanee, koja je uoči radova najavila kako je riječ tek o jednom u nizu projekata  koji omogućava učinkovitiji prijelaz na novi sustav prikupljanja i obračuna otpada, a koji prati strategiju još uspješnijeg sustava gospodarenja otpadom te predstavlja dodatni iskorak u očuvanju prirode i poboljšanju kvalitete života građana. (iPress)