Danas je svečano položen kamen temeljac za izgradnju poduzetničkog centra COWORKING PULA na uglu Marulićeve ulice i ulice Kačića Miošića u Puli. Na mjestu napuštene zgrade Mehanike niknuti će moderan poduzetnički centar na četiri etaže površine 1.514 m2. 

Ukupna vrijednost projekta COWORKING PULA je 27.421.220,73 kn, pri čemu 18.393.377,13 kn bespovratno sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 6.728.832,19 kn Grad Pula te 2.299.011,44 kn Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem Fonda za sufinanciranje sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Osim klasičnim malim i srednjim poduzetnicima, centar će biti na usluzi i digitalnim nomadima, dionicima u brzorastućoj kreativnoj industriji te svim ostalim zainteresiranim poduzetnicima kojima kreiranje jednog novog vida poduzetničke zajednice znači i priliku za širenje i rast poslovanja.

Tijekom ceremonije polaganja medijima se uvodno obratio dr.sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. u funkciji nositelja projekta, pojasnivši kako se s radovima započelo krajem travnja 2022. godine te je do sada uklonjena postojeća stara građevina na lokaciji, a sada traju pripreme za nove temelje. Radovi se odvijaju sukladno predviđenom terminskom planu naglasio je Sabatti, a završetak gradnje i otvaranje centra planira se za ljeto iduće godine.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić je naglasio kako je svaki početak radova velika svečanost, jer se očekuje da donese nešto novo u grad. - Izgradnja ove zgrade donosi ne samo ljepši prostor i moderno zdanje, nego i novi identitet grada. Ovo će biti mjesto susreta i poduzetništva, mjesto koje će okupljati i razvijati. Sretan sam što danas polažemo kamen temeljac i radujem se početku rada Coworking centra, kazao je Zoričić. (iPress)