Mjesec dana prije početka ovogodišnjeg izdanja Pula Music Week-a, koji će se krajem lipnja i početkom srpnja održati u Areni, prema Hrvatskoj i Puli kreću iz Amsterdama, Londona, Frankfurta i Praga brojni avioni i šleperi sa nekoliko stotina tona produkcijskog materijala, izvijestili su u ponedjeljak organizatori.

Pula i istarski poluotok krajem lipnja i početkom srpnja ugostit će na Secret Project Pula Music Week festivalu ljubitelje vrhunske zabave iz više od 60 zemalja a prema informacijama organizatora, popis izvođača koji će nastupiti u amfiteatru je doista impresivan.

"Pečat najluđem ovoljetnom partiju u antičkom ambijentu pulske Arene tijekom sedam dana događanja dati će atraktivni nastupi nekih od vodećih svjetskih DJ-eva poput Peggy Gou, Solomuna, Disclosurea, Tale of Us, Borisa Brejche, Charlotte De Witte i Black Coffee-a, navode organizatori. Prema najavama Kristijana Gržetića, medijskog predstavnika organizatora, glavna pozornica u Areni biti će dugačka 28 metara, čime će se Pula Music Week upisati u povijest kao manifestacija s jednim od najdužih stageva postavljenih u pulskoj Areni, ali i šire.

"Diljem cijele Arene biti će postavljeno više od 300 najmodernijih rasvjetnih jedinica koje će posjetiteljima pružiti neviđeni vizualni spektakl. Vizualni efekti koji će pratiti audio izvedbu biti će režirani i postavljeni od strane vodećih svjetskih stručnjaka koji godinama surađuju na popularnim projektima u organizaciji ALDA-e i Insomniaca".

Za vrhunski audio doživljaj pobrinut će se posebni tornjevi za razglas, najmodernije tehnološko audio postignuće koje se koristi na velikim stadionskim koncertima i osigurava kvalitetu zvuka najviše razine. Sva infrastruktura oprema festivalske lokacije bit će dovezena u čak 30 šlepera i aviona iz cijele Europe.

"Gledajući količinu opreme koja dolazi u Pulu i kojom će biti organiziran Festival pokazuje kako smo uspjeli u namjeri da istarski poluotok i Pulu uspješno smjestimo na sam vrh festivalskih lokacija na globalnoj razini". poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić. Dodao je kako veliki broj upita koji dolaze lokalnim iznajmljivačima, hotelijerima, rent a car kućama i ostalima pokazuje da će "Pula od ovoga ljeta imati perjanicu na koju ćemo svi biti ponosni i koja će donijeti ekonomske i razvojne učinke našem gradu, ali i regiji".

"Mnogi me uvjeravaju, a ja se s tim apsolutno slažem da će Pula Music Week biti pokretač promjena u pozicioniranju grada Pule kao turističke destinacije. Jer ako pogledate razinu promocije na europskoj i svjetskoj razini tada je jasno da smo ovim događajem dobili sjajnu platformu kojom se u promotivnom aspektu promoviraju grad Pula, Istra i cijela Hrvatska", ocijenio je pulski gradonačelnik. (Hina)