Predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković danas je najavio da će, počevši od iduće sjednice Gradskog vijeća Grada Pule, nastupiti brojne promjene u djelovanju Kluba vijećnika IDS-ISU-Zeleni.

– Pred nama su promjene kako u pristupu, tako i kadrovske. Kao što smo ranije najavili, kolega Miodrag Čerina zbog zdravstvenih razloga izlazi iz Vijeća, a isto će učiniti iz osobnih razloga vijećnica Jadranka Černjul. Na njihova mjesta ulazimo kolega Valter Boljunčić i ja, odlučeno je na tijelima naše stranke, istaknuo je Deković.

Predsjednica Gradske organizacije Zelenog saveza – Zelenih Gordana Ferenčić zamijenit će vijećnika Massima Brajuhu. Predsjednik IDS-a Pule zatražio je, naime, njegov mandat na raspolaganje jer se u siječnju 2021. nije izuzeo od glasanja po pitanju Odluke o izmjeni i dopuni UPU-a Ribarska Koliba. Bez obzira što nije utjecao na sadržaj odluke, niti je njegovo glasanje bilo presudno (odluka je izglasana sa 17 glasova „za“), kao djelatnik tvrtke Arenaturist Ribarska koliba morao se izuzeti iz glasanja.

- Smatram da je to bila greška koja se nije trebala dogoditi. Standarde koje očekujemo od vladajućih, moramo mi prvi primjenjivati, naglasio je rezolutno Deković, koji se time referirao na aktualan slučaj vijećnice Nezavisne liste Filipa Zoričića Ivane Mohorović, rekao je, uz ostalo Deković. (TUI)