S ciljem uređenja kvalitetnijeg, sigurnijeg i protočnijeg odvijanja prometa kao i sigurnijeg  kretanja pješaka po nogostupima, s posebnim naglaskom na osobe smanjene pokretljivosti, djecu, majke s kolicima te povećanja broja parkirnih mjesta u Ulici Olge Ban, Ulici Horvata Kiša, Spinčićevoj ulici i Ulici Kalpurnija Pizona, Grad Pula uvodi novu organizaciju prometa.

Radi se o uvođenju jednosmjernog prometa, uzdužnih parkirnih mjesta kao i parkirnih mjesta za osobe s teškoćama u kretanju  i s invaliditetom. Nova organizacija prometa postavlja se temeljem izrađenog prometnog elaborata za kojega je ishodovana prethodna suglasnost Policijske uprave istarske.

S postavljanjem novih prometnih znakova i signalizacije u svrhu izmjene postojećeg stanja prometne signalizacije Pula Parking d.o.o. započinje danas, 24. studenog 2021. godine te se radovi u Ulici Olge Ban, Ulici Horvata Kiša i Spinčićevoj ulici do raskrižja s Rizzijevom ulicom planiraju okončati danas, čime na snagu stupa nova organizacija prometa.

Nastavak radova za dio Spinčićeve ulice i Ulice Kalpurnija Pizona planira se izvesti narednih dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Mole svi sudionici na dodatan oprez i poštivanje nove regulacije prometa, javljaju iz Grada Pule. (iPress)