Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači upriličio je prijem za predstavnike Golf kluba Pula koji su ove godine proglašeni prvacima Hrvatske za 2021. godinu.

Prijemu su se odazvali predsjednica Golf kluba Pula Božena Črnac, kapetan ekipe Tom Ivankovich te igrači Mario Funčić, Ivan Ninković i Luka Strašek.

Gradonačelnik Filip Zoričić izrazio im je dobrodošlicu i čestitao na izvanrednim uspjesima.

„Čestitam na sjajnim rezultatima kojima uspješno promovirate našu Pulu ne samo na europskoj, već i na svjetskoj razini. Za to su zaslužni svi članovi Golf kluba Pula, igrači i čitav stručni tim koji vas vodi. Grad Pula izuzetno je ponosan i na vaše uspjehe u pojedinačnoj kategoriji. Golf klub Pula i ubuduće će imati podršku Grada u realizaciji svojih ciljeva", poručio je gradonačelnik Zoričić.

U konkurenciji 20 hrvatskih klubova Golf klub Pula je ove godine osvojio prvo mjesto čime su postali državni prvaci u golfu te su tim plasmanom izborili pravo nastupa na europskom prvenstvu koje se održava u Portugalu od 21. do 23. listopada.

Predsjednica Golf kluba Pula Božena Črnac predstavila je rad Golf kluba Pula, koji ima 25-godišnju tradiciju, ujedno zahvalivši Gradu na dodijeljenom terenu na Valmadana koji su dobili na korištenje, a služi im za vježbanje.

„Još više nas raduju uspjesi Kluba znajući da nemamo igralište, već samo teren za vježbanje, koji nam je Grad omogućio. Pula i Istra imaju sve predispozicije da postanu golf destinacija koja ima brojne benefite, a golf turizam svakako može dati važan doprinos daljnjem promoviranju našeg grada i čitave regije u tom pravcu", poručila je Črnac.

Golf klub Pula, u ožujku 1997. godine, osnovali su kirurzi i drugi liječnici Opće bolnice Pula prim. dr. Davor Pikot, dr. Irenko Srdoč, pok. dr. Vilijam Bilić, mr. dr. Rajko Ćelović, dr. Nadomir Gusić, dr. Davor Zoričić, dr. Edi Ladavac, dr. Robert Aladić, dr. Bojan Gluhačić i odvjetnik Anton Pletikos.

 S početnih 10 članova Klub sada broji preko 130 članova, stoji u prioćenju. (iPress)