U sklopu Mjeseca poduzetništva u Poreču održan je edukativni obilazak „Đir po poduzetnom Poreču“ . Četrdesetak učenika iz Osnovne škole Poreč posjetilo je krojačicu, brijača, ključara, poljoprivredno gospodarstvo i snimatelja na nekoliko lokacija po gradu.

Cilj aktivnosti je upoznavanje djece s pojmovima poduzetnik/ca i poduzetništvo, kao i stjecanje novih spoznaja o vještinama, znanjima i potrebnim sposobnostima poduzetnika na praktičnim primjerima, kao i promišljanje u najranijoj dobi o tome što žele postati.

Djeca su interaktivnim sudjelovanjem naučila kako krojačica šije hlače, kako brijač uređuje frizure i brade, kako ključar izrađuje ključeve, koliko vremena poljoprivrednik provede u proizvodnji do prodaje svojih proizvoda na tržnici te kako snimatelj izrađuje videa.

Grad Poreč kao organizator manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču zahvaljuje poduzetnicima koji su se uključili u realizaciju ove aktivnosti i doprinijeli proširenju spoznaja djece o poduzetništvu, i to na vrlo pristupačan, duhovit i razumljiv način: krojački obrt „Kata“, brijački obrt „Hajduk“, ključarski obrt „Ključevi Đuranec“, OPG Bartolić te „TOP VIDEO“, obrt za video produkciju i marketing.

Za kraj, djeca su na poklon dobila i slikovnicu koja uči o poduzetništvu „Ja sam mali poduzetnik“, čiji je cilj potaknuti poduzetničko promišljanje od malih nogu.

Ovaj obilazak jedan je od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2021. koju već četvrte godine organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, stoji u priopćenju. (iPress)