Ni jaka bura ni hladno vrijeme nije omelo vrijedne radnike Medeko servisa koji su započeli s uređenjem novih cvjetnih površina u Medulinu.

Uz samu glavnu prometnicu prema hotelima i autokampovima uz zelenu pasicu sade se lukovice tulipana, maćuhice i tratinčice, koje će medulincima i njihovim gostima unijeti  boju i toplinu  u tmurnim  zimskim  danima.

U Općini  Medulin uređuje se preko 33  hektara zelenih površina. Cvjetne površine  povećavaju se svake godine, i  trenutno obuhvaćaju gotovo 650 m2   s gotovo  32 tisuće komada sezonskog cvijeća.

Osim sezonskih cvjetnica uređuju  2.387 komada visokog grmlja i živica, 3.788 komada niskog grmlja i trajnica, dok se na 3.258,65 m2 vrši plijevljenje i okopavanje.

Ono što ih, osim sadnje očekuje je:  tretiranje stablašica, oblikovanje, sadnja novih i zamjena starog  grmlja, živica, niskog  grmlja i trajnica te prihrana travnatih površina.

U proračunu Općine Medulin  za obnovu zelenila na cvjetnim površinama planirano je 1.280.000,00 kuna, stoji u priopćenju. (iPress)