Jutro premijernog dana nove pulske manifestacije 'Dođi u grad' bilo je sunčano, veselo i živahno uz djecu i lutkarske predstave, glazbu, književnost i ples! Popodnevna i večernja gastro priča 'Nešto fino' i DJ-evi na Forumu, Heavy Duty Sound (DJ) i na Danteovom trgu s AndaluzIstria okupili su ipak manji broj Puljana i njihovih posjetitelja. Zimske temperature i jaka bura je u večernjim satima ohladila pulske ulice. Ipak, Puljani su rado prošetali svojim gradom, sudionici radionice oslikavanja keramike su zaneseno dovršavali svoje zdjelice i čaše...

Građani koje smo sretali u središtu Pule bili su mahom zadovoljni. - Konačno imamo zašto doći u grad, prošetati, nešto popiti i pojesti, malo glazbe...super je. Da se vrati duh grada. Samo da potraje barem cijelu zimu, kažu.

DOĐI U GRAD! VIENNI IN CITTA! će se, kako su najavili iz Grada Pule, održavati tijekom listopada i studenog ove godine. Cilj manifestacije je da se, uz brojne zabavne, kulturno-umjetničke, sportske i gastro doživljaje, tijekom četvrtka, petka i subote grad učini zanimljivim i privuče što veći broj građana.

Programi će se od idućeg četvrtka do subote navečer odvijati na Forumu, Ulici Sergijevaca, Kandlerovoj, Portarati, Danteovom trgu, Giardinima i na Tržnici.

A nakon toga, najavio je gradonačelnik Filip Zoričić, i Pula će konačno dobiti svoj Advent i klizalište na samom Forumu. (iPress)