Nakon što se IDS oglasio pokušavajući u svoje dugogodišnje pogodovanje, manipulacije i laži uvući SDP Pule tvrdnjama da su i oni glasali sa spornu urbanizaciju zelene zone iznad Marine Veruda, reagirala je predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović prilažući i zapisnik iz kojeg je vidljivo da se IDS služi lažima. 

- Jasno nam je da očajni ljudi povlače očajne poteze i da se samim time od IDS-a svašta može očekivati tako što ne biraju sredstva, međutim ići tako bezočno lagati u doba kada jednim ''klikom miša'' dođete do lako provjerljivih informacija, to ipak nismo očekivali.

Tvrde u IDS-u kako je SDP Pule 2014. g. glasao za izmjene GUP - a i prostornog plana Grada Pule među kojima se našla i sporna izmjena - odnosno urbanizacija dijela šume iznad Marine Veruda.

Na njihovu žalost dobro se mi sjećamo te sjednice gradskog vijeća. Bila je to sjednica kada su građani prosvjedovali ispred gradske palače do kasno u noć, između ostalog jer su se izmjene prostornog plana odnosile i na područje Muzila, a ondašnji gradonačelnik Miletić u maniri Zorroa skakao je kroz stražnji prozor gradske palače, umjesto da izađe pred okupljene građane.

Također, gospoda u IDS-u bi trebala znati kako se na svakoj sjednici Gradskog vijeća vodi zapisnik, a ako ne znaju možda da im gospodin Macan iz Manjgure održi kakvu edukaciju i pritom to dobro naplati, međutim sada ne više iz gradskog proračuna, nego neka odriješe “kesu” u Splitskoj 3 na račun stranke.

Zapisnik s te famozne sjednice gradskog vijeća, iz koje je vidljivo kako IDS bezočno laže, dostavljamo u prilogu ovog priopćenja za medije. (vidi PDF zapisnika)

Kako bi javnost bila istinito informirana, a ne manipulirana, nakaradna koalicija IDS-a i SDP-a trajala je do 2012. godine kada je ondašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović raspustio SDP Pule i Istre upravo zbog toga što nisu djelovali u skladu s onime što SDP zastupa. U toj koaliciji bilo je nekoliko figurica iz SDP-a, koji su ustvari bili prikriveni igrači IDS-a i koji su oduvijek željeli biti članovi IDS-a, ali tamo ne bi mogli doći do izražaja jer je bila cijela horda takvih poput njih. Dovoljno govori podatak kako su ubrzo nakon raspuštanja i zaokreta u politici u smislu prestanka bezrezervnog podržavanja IDS-a, svi otišli iz SDP-a, navodi Sanja Radolović u priopćenju. (iPress)