Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće objavilo je u utorak, 3. kolovoza 2021. godine, Konačnu listu reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2021./2022. na području grada Pule.

Slijedom navedenog, za pedagošku godinu 2021./2022. pravo na upis ostvarilo je 402 djece od čega njih 219 u jaslice, 167 u vrtić, te 16 u predškolu.

Pravo upisa po Listi reda prvenstva za redoviti 10 - satni i 6 - satni program imaju djeca koja su ostvarila najmanje 10 bodova.

Prioriteti su se udovoljavali slijedom utvrđene liste, najprije prema broju bodova a onda unutar istog broja bodova prema dobi starosti.

Ukoliko nije bilo mjesta u vrtiću koji je u zahtjevu roditelj označio, Povjerenstvo je ponudilo neki drugi vrtić.

Roditelji djece koja će biti upisana u vrtiće čiji je osnivač Grad Pula bit će pozvani od strane vrtića kako bi obavili individualne razgovore, a roditelji djece upisane u vrtiće drugih osnivača trebaju kontaktirati pojedini vrtić za dogovor oko inicijalnog razgovora na koji dolaze s djetetom.

Lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2021./2022. po dobnim skupinama i objektima i pripadajući prilozi objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr ) te službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr) DV Mali svijet (www.dvmalisvijet.hr) i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr).

Roditelji čija su djeca primljena u Dječji vrtić Pula i  Dječji vrtić Mali svijet na stranicama vrtića preuzet će upitnik za roditelje te ga ispunjenog donijeti u vrtić u zakazanom terminu zajedno s ostalom dokumentacijom, stoji u priopćenju Grada Pule. (iPress)