Glavni urednik Robert Frank obračunao se izvanrednim otkazom s novinarima/kama Glasa Istre koji su javno progovorili o neprihvatljivoj političkoj pristranosti glavnog urednika i uređivačkoj politici u vrijeme predizborne kampanje u korist IDS-a. Hrvatsko novinarsko društvo stalo je u obranu časnih novinara/ki i na jučerašnjoj konferenciji za novinare uredničku politiku i "odmazdu bez presedana" nazvao prvorazrednim političkim problemom, zbog kojeg se Istra ne može hvaliti da je otvorena regija.

Možemo! Pula staje uz Danijelu, Zorana, Chiaru, Borku i Roberta, mladog honorarca kojemu nije produljen ugovor, i pozivamo sve građane i građanke Pule i Istre, kao i preostale novinare Glasa Istre da pronađu način i iskažu solidarnost s otpuštenim novinarkama/ima.

U današnjem obraćanju javnosti glavni urednik je optužio otpuštene novinare za "izdaju kolega, novina i principa i profesije", uzalud pokušavajući obrnuti tezu da je svojom uređivačkom politikom i tekstovima upravo on izdao novinarsku profesiju i etiku. Reakcija javnosti, koja staje uz novinare, najbolji je pokazatelj neuspjeha njegove manipulacije, kojom se i u današenjm obraćanju javnosti korisio da bi lažima ocrnio novinare.

Ovi su izbori bili svojevrsna prekretnica u političkom životu Pule. Nakon dugo vremena smijenjena je korumpirana politička vlast, a nadamo se da će sramotne uređivačke politike medija, poput one u Glasu Istre, također ubrzo postati prošlost.

Možemo! se zalaže za neovisno novinarstvo koje ispunjava i svoju funkciju nadzora nad politikom, preispitivanja odgovornosti vladajućih i njihovog načina obnašanja vlasti, te propitivanja njihove demokratičnosti.

(iPress)