Troje novinara Glasa Istre Zoran Angeleski, Danijela Bašić Palković i Borka Petrović, dobili su izvanredni otkaz o radu nakon što su upozorili javnost na neprofesionalnu uređivačku politiku Glasa u predizbornoj kampanji u korist IDS-a. Chiara Bilich, koja je na porodiljnom dopustu, nije dobila otkaz (za sada). 

U obavijest o izvanrednom otkazu kao razlog navedeno je “nanošenje štete tvrtki” te gotovo sve što je glavni urednik Frank napisao u svom traktatu-optužnici  nakon pisma i istupa novinara na Forumu (OVDJE).

Novinari, za sada, nisu htjeli komentirati još jedno sramno poglavlje u tvrtki i novinama, rekavši da će se konzultirati s odvjetnicima te slučaj komentirati na konferenciji za novinare.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) sutra će organizirati i konferenciju za novinare kako bi upozorili na sramotno ponašanje uprave Glasa Istre koja je iz odmazde odlučila uručiti izvanredne otkaze novinarkama i novinarima te medijske kuće.

Na konferenciji za novinare govorit će: Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Maja Sever, predsjednica SNH Branko Mijić, potpredsjednik HND-a, te novinari Glasa Istre Zoran Angeleski, Danijela Bašić Palković, Borka Petrović i Chiara Bilić. 

Glavni urednik Glasa Istre rekao je za nacional.hr kako ne zna da li su novinarima uručeni otkazi. - Ne znam. U Rijeci sam, na slobodnim danima. Mogu provjeriti, pa vam se javiti kasnije, rekao je za nacional.hr.

- Istra Leaks Leaks poziva sve političke opcije i svekoliko građanstvo Istre da se solidariziraju s protjeranim novinarima i prekinu svaku komunikaciju s Glasom Istre dok se otkazi Danijeli Bašić Palković, Borki Petrović, Chiari Bilić i Zoranu Angeleskom ne ukinu i novinari ne vrate na posao. (iPress)

Vezani tekst:

Angeleski: 15 godina traje ubijanje novinarstva u Glasu Istre - Istra ne diše, nego služimo i toga je dosta!

Novinari 'Glasa Istre' se ograđuju od glavnog urednika: Robert Frank dirigira kampanju u korist IDS-a