Građani Istre, nalazimo se radi pogrešne politike vladajućih i aktualne krize pred ekonomskim i socijalnim kolapsom. Potrebno je odmah zaustaviti sve beskorisne projekte i sva sredstva usmjeriti u pomoć građanima i poduzetnicima da prebrode ovu krizu. 

Potrebno je hitno zaustaviti sve ovrhe, deblokirati račune i staviti na čekanje sve kredite bez obračunavanja kamata! Osloboditi ugrožene poduzetnike i obrtnike plaćanja poreza, umanjiti PDV itd.

Što hitnije svesti u normalne okvire naknade za odvoz smeća, za struju, vodu, komunalije itd. jer ih plaćamo i >30% više radi korupcije i pogodovanja turističkim tvrtkama.

Naše su liste obe br.1 za GV Grada Umaga i Skupštinu istarske županije sastavljene pretežno od mladih ljudi koji žele promjene i očeva i majci koji ne žele da im djeca odsele jer ne mogu naći posao u Istri, a i ako nađu posao s tim poslom ne mogu platiti ni životne troškove, a kamoli kupiti stan ili sagraditi skromni dom. Mi želimo Istru po mjeri građana, a ne po mjeri bogatih i moćnih. Mi imamo rješenje i mlade stručnjake koji to mogu promijeniti!

Imamo na listama i 2 umirovljenika kojima je jednostavno dosta zanemarivanja i lažnih obećanja jer budućnost mladih je i budućnost svih nas!

Nositelj lista je Damir GRÜNBAUM,u Skupštini istarske županije i u GV Grada Umaga bio je najaktivniji vijećnik. 

Rođen je u Umagu, austrijsko prezime potječe od pradjeda koji je bio kapelnik mornaričkog orkestra u  Puli do 1920. godine. (Izborni stožer)