U samom finalu lokalnih izbora u Gradu Vodnjanu, razgovarali smo sa IDS-ovim kandidatom za novog gradonačelnika Grada Vodnjana, te nositeljem zajedničke liste IDS-ISU za Gradsko vijeće Grada Vodnjana, koji je ujedno i favorit ovih izbora te najperspektivnije mlado lice Vodnjanštine, koje ima i znanje i iskustvo te svoj osebujan, profesionalan i racionalan stil s kojim će u budućnosti zajedno sa građanima kreirati „Grad po mjeri svih građana!“

Motivaciju za svoju kandidaturu pronašao je u građanima Vodnjanštine te ističe:

Moram naglasiti kako je moja motivacija upravo velika podrška građana koju svakodnevno dobivam. Izuzetno sam ponosan zbog toga i od srca im se zahvaljujem. Mojem novom Timu i meni jedini su prioritet građani Vodnjanštine, sa kojima ću obnašajući dužnost gradonačelnika zajedno u budućnosti, stvoriti uvjete da naš Grad postane u svakom smislu riječi „Grad po mjeri svih građana.“

Naša kampanja je od samog početka čista, zdrava i pozitivna, usmjereni smo na naš program i na naše građane u svim naseljima Vodnjanštine, koji nam svakodnevno daju veliku podršku, javljaju se, pišu, komentiraju i to nam je dodatni „vjetar u leđa“ da radimo dobru stvar i zbog toga sam izuzetno zadovoljan i srce mi je puno.“

Koji su Vaši prvi potezi kada postanete gradonačelnik?

Pred nama je puno posla i izazova te na posao namjeravam krenuti odmah! Već prvi dan svog mandata započeti ću sa radom u cilju provedbe svih planiranih programa i projekata važnih za sve građane i za Grad, poput obnove Narodnog trga u Vodnjanu i prilaznih ulica, zvonika u Galižani te razvoja sakralnog turizma. Razvijati ćemo i sva naselja Vodnjanštine kroz osnivanje mjesnih odbora, urediti starogradske jezgre Vodnjana, Galižane i Peroja te aktivirati gradske i privatne poslovne prostore.“

Vidjeli smo da je Vaš program bogat mnoštvom projekata i novina koje su realne i provedive, koje biste ključne točke istaknuli u njemu?

Grad Vodnjan je sa svim svojim naseljima oduvijek važno gospodarsko i poljoprivredno središte koje iza sebe ima bogato nasljeđe i neprocjenjivu kulturnu baštinu, Grad je to koji njeguje tradiciju, običaje, multikulturalnost i različitost u pogledu suradnje i suživota svih nacionalnih manjina koje žive na ovom području.

Uz već prethodno navedeno u mojim prvim gradonačelničkim potezima, posebno ću se zalagati za jačanje gospodarstva i poljoprivrede, stvaranje novih radnih mjesta te rješavanje stambenih pitanja za mlade. Razvijati ćemo komunalnu, prometnu, turističku i sportsku infrastrukturu, te naše poslovne zone u Galižani i Vodnjanu, orijentirati ćemo se na razvoj cjelogodišnjeg turizma, urediti parkirališta i parkove te poticati kulturno umjetničko stvaralaštvo, manifestacije i rad udruga, jer želimo njegovati tradiciju, običaje, multikulturalnost i različitost kroz suradnju i suživot svih nacionalnih manjina koje  na žive na ovom području, talijanske, crnogorske, bošnjačke, srpske, romske i dr.. Njima se ponosim i od njih nikada neću odustati, jer one su naše zajedničko bogatstvo koje i čini iznimku našega Grada naspram drugih i pokazuje puno međusobnog razumijevanja, poštovanja i uvažavanja utemeljenog na zajedništvu, radu i trudu svih nas. Isto tako u našem Gradu gajimo i antifašističke vrijednosti i imamo veliko poštovanje prema svima koji su se borili za našu slobodu i mir na ovom području.

Cilj mi je provesti projekte zaštite okoliša, realizirati projekt „Aglomeracija“, tj. izgradnju nove kanalizacijske i vodovodne mreže na Vodnjanštini, provesti izgradnju novog pročistača u Peroju te se orijentirati na primjenu obnovljivih izvora energije i održivi razvoj, jer nam jedino takav razvoj može omogućiti trajni napredak te se maksimalno suprotstaviti bespravnoj gradnji na cijeloj Vodnjanštini i spriječiti nastanak divljih odlagališta otpada.

Također, djeca i naši mladi su naša budućnost i naglasak stavljam i na stvaranje što boljih uvjeta u predškolskim i školskim ustanovama za našu djecu i mlade. Mislimo i na naše umirovljenike te se zalažemo za uređenje Dnevnog centra za starije osobe u Vodnjanu te osnivanje Dnevnog centra u Galižani i u Peroju, uz ključni fokus, a to je izgradnja budućeg Doma za umirovljenike u Vodnjanu. Želja mi je također maksimalno približiti i otvoriti rad Gradske uprave svim građanima, digitalizirati sve poslovne procese i omogućiti građanima sudjelovanje u postupcima donošenja odluka.

U Galižani ćemo uz već navedenu obnovu zvonika, uspostaviti novu prometnu regulaciju kroz centar te urediti parkiralište, park i dječje igralište. U Barbarigi i Peroju planiramo ulagati u turističku infrastrukturu te u Peroju uz nju ulagati ćemo i u novu prometnu regulaciju, uređenje Društvenog doma, parkirališta, parka i dječjeg igrališta pored Doma i novog vrtića te ćemo urediti nogometno igralište, klupske prostorije i sportsku lučicu Portić. U Gajani želimo izgraditi Društveni dom te razvijati prometnu i komunalnu infrastrukturu.

U kakvom biste Vodnjanu željeli živjeti u budućnosti?

Grad Vodnjan je za mene najljepši grad na svijetu i u budućnosti želim živjeti u Gradu punom međusobnog razumijevanja, poštovanja i uvažavanja, Vodnjanu koji se temelji na zajedništvu, radu i trudu svih nas, koji štuje i čuva različitost i multikulturalnost te zajedno radi i djeluje. Vodnjanu koji čuje potrebe svih svojih stanovnika, gospodarstvenika, naselja i prirode te radi i razvija se sukladno s tim. Vodnjan u kojemu se čuje igra djece, glazba i veselje mladih, pozitivni osmjesi i zadovoljni razgovori ljudi te prenošenje tradicije i iskustva naših starijih“ zaključio je dodavši:

Dragi moji sugrađani, živimo u zajedništvu preko 40 godina i sve te godine mogli ste pratiti moje odrastanje, mladost, obrazovanje i rad. Moj pristup poslu je profesionalan, smiren, racionalan i pozitivan, osoba sam koja okuplja sve ljude i koja im je svakodnevno na raspolaganju te znaju da na mene mogu uvijek računati. Osoba sam koja voli ovaj Grad, znam sve njegove mane i vrline i predan sam svome poslu, imam svoj stil i svoj karakter te imam puno znanja i iskustva u struci i na mnogim drugim područjima i smatram da mi je to velika prednost. Vjerujem da će građanke i građani prepoznati moj dosadašnji trud i rezultate i ukazati mi svoje povjerenje. Uvjeren sam da jedino zajedničkim trudom i radom možemo uspješno realizirati sve nadolazeće projekte i razviti Vodnjanštinu te kreirati „Grad po mjeri svih građana.“

Drage moje sugrađanke i sugrađani, Snaga našega Grada je u Vama i zato Vas pozivam da podržite moju kandidaturu za gradonačelnika Grada Vodnjana te zajedničku listu IDS-ISU za Gradsko vijeće.

U nedjelju 16. svibnja 2021. godine, izađite na izbore i zaokružite broj 3 na listi za gradonačelnika Grada Vodnjana te broj 4 na listi za Gradsko vijeće Grada Vodnjana.

Zajedno u budućnost! La forza del progresso!

(Izborni stožer)