Žminjska djeca od danas imaju novi, moderni i funkcionalni vrtić. Dječji vrtić Žminj sufinanciran je sredstvima EU kroz mjeru 7.4.1., sektorski Vrtići te sredstvima Općine Žminj. Nova će zgrada imati prostor za 4 vrtićke i 2 jasličke skupine čime će biti osigurani potrebni kapaciteti za svu djecu s područja Općine Žminj.

- Djeca su budućnost i u njih i roditelje treba maksimalno ulagati i pomagati im, te stvaranjem svih preduvjeta za miran i lagodan život. Trebamo im priuštiti sve potrebno da ostaju u ruralnom području, iako Žminj predstavlja manji grad po svojem sadržaju, položaju i dostupnosti, kaže načelnik Željko Plavčić.

Kako se zbog epidemioloških mjera nije mogla obilježiti primopredaja vrtića uz sudjelovanje većeg broja građana načelnik Plavčić simbolično je u jutarnjim satima počastio kavom sve Žimnjce i goste na terasama obližnjih ugostiteljskih objekata. 

- Veliko Vam hvala na strpljenju i vjeri. I taj projekt smo doveli do kraja i uporabne dozvole. Useljenje uskoro, istaknuo je Željko Plavčić. (iPress)