- Naša lista ujedinjuje mladost, iskustvo i struku, želimo moderan i proaktivan Žminj, poruka je iz HDZ-a općine Žminj kojem je u posjetu bilo vodstvo HDZ-a Istarske županije skupa sa kandidatkinjom za županicu Irenom Hrstić, kandidatom za dožupana Diegom Antončićem i predsjednikom HDZ-a Istarske županije Antonom Klimanom.

- Žminj ima veliki potencijal za daljnji napredak, imamo svježu energiju i volju da napravimo ovo mjesto prepoznatljivijim u Istri i u Europi. U našem programu fokus je na mladim obiteljima. Stavljanjem u funkciju, odnosno prodajom neiskorištenog općinskog građevinskog zemljišta mladim obiteljima po unaprijed definiranim cijenama omogućili bismo im lakši ostanak i život ovdje. Nastavno na to, važan je projekt proširenja osnovne škole, koja je već sada na granici za dvosmjensku nastavu, istaknuo je 27-godišnji nositelj liste Vedran Benić te dodao kako žele prosperitetni Žminj u kojem poduzetnici otvaraju svoja poduzeća, žele investirati i gdje postoji adekvatna infrastruktura. 

- Prema tom cilju krećemo sa izgradnjom poduzetničkog inkubatora. Nadalje, dovodimo Europu u Žminj, Međunarodnom osnovnom školom na engleskom jeziku u starom zadružnom domu, planiramo privući ljude iz Europe i svijeta, da žive i rade ovdje. Pored toga, želimo Žminj koji se jače otvara prema turistima svojim povijesnim ljepotama. Žminj mora iskoristiti i turistički valorizirati objekte na svom području, prvenstveno mislimo na starogradsku jezgru.

Bitna je i prometna povezanost po kojoj je Žminj poznat, izgradnjom zaobilaznice Žminj-Barban rasterećujemo cantar Žminja i stvaramo preduvjet za izgradnju nove autobusne stanice, objašnjava Vedran Benić.

Predstavnici HDZ-a Istarske županije snažno su podržali listu kandidata u Žminju, pozvali su birače da izađu na izbore i naglasili kako su uvjereni u prolazak u drugi krug.

Hrstić: građani Istre ovoga puta biraju između prošlosti koju nudi IDS i budne, proaktivne Istre koja gradi budućnost za sve

Kandidatkinja za županicu Irena Hrstić istaknula je kako građani Istre ovoga puta biraju između prošlosti koju nudi IDS i budne, proaktivne Istre koja gradi budućnost za sve.

- Istra ne može živjeti na lovorikama prošlosti, pogotovo sada kada se pružaju izvanredne prilike. Činjenica je da je Istra pri dnu po povučenim sredstvima iz EU fondova po glavi stanovnika. Umjesto da iskoristimo priliku koja se više neće ponoviti, mi imamo uspavanu IDS-ovu vlast. Stalno su neki krivci u Zagrebu, a u predizbornoj kampanji Miletić se hvali državnim projektima i postavlja si spomenik na kružni tok koji je država izgradila. Vrijeme je za promjenu. Izađite na izbore i zaokružite listu HDZ-a za istarsku županiju i mene za županicu!, pozvala je Irena Hrstić. (Izborni stožer)