Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je ovog tjedna otvorena gradilišta u Mjesnom odboru Nova Vas, u društvu predsjednika mjesnog odbora Rolanda Kosinožića i pročelnika za komunalni sustav .

Gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo da uskoro kreće asfaltiranje prometnice Kosinožići-Vežnaveri i obnova prometnice Nova Vas-Kosinožići, nakon što su proteklih godina realizirani neki od najtraženijih projekata u tom mjesnom odboru – obnova ceste Kukci-Stranići i obnova ceste St.Portun-Antonci-Kosinožići.

Sve su se investicije realizirale kroz suradnju sa Županijskom upravom za ceste, nakon što je obnovljena vodovodna mreža i izgrađen kanalizacijski kolektor, koji je temelj za širenje kanalizacijske mreže. Dodatno, realiziran je nogostup iz središta Nove Vasi prema mjesnom groblju, asfaltirana spojna cesta Stranići – Cancini, Vržnaveri su dobili novu autobusnu stanicu i prateću infrastrukturu, proširene su prometnice po cijelom mjesnom odboru, a mreža javne rasvjete modernizirana je i proširena.

U suradnji s braniteljskim udrugama realiziran je i spomenik braniteljima Poreštine u Novoj Vasi, na mjestu s kojeg su iz srca Istre odlazili na bojišta, dok je suradnja s.

- Nastavljamo radno dalje, kao od prvoga dana, uvijek istim tempom. Riješili smo neke od kritičnih prometnih točaka, a sada idemo dalje s realizacijom nogostupa na relaciji Nova Vas- Kukci, kao i u smjeru Brčići. Mjesni odbor Nova Vas jedan je od naših najvećih. Upravo zato, u narednom razdoblju planiramo projektiranje nove škole u Novoj Vasi, nakon što smo već izgradili nove škole na Finidi i u Žbandaju.

Također, nakon izgradnje kolektora, glavni je prioritet dovesti kanalizacijsku mrežu u ona mjesta koja nisu obuhvaćena EU Projektom Poreč. Realizacijom toga ćemo s trenutne pokrivenosti veće od 90% približiti 100%-tnoj pokrivenosti, što je puno viši postotak od državnog prosjeka, rekao je Peršurić. 

Od ponedjeljka privremena regulacija prometa kod kružnog raskrižja na Finidi

0d ponedjeljka 8. ožujka do nedjelje 14. ožujka 2021. na nerazvrstanoj cesti NC PO-180 (dionica između kružnog raskrižja na Finidi i ulaznog traka prema benzinskoj crpki Crodux) bit će na snazi privremena regulacija prometa, zbog radova na dogradnji kolektora fekalne odvodnje. Radovi će se odvijati u tri faze te će za potrebe dviju faza promet odvijati naizmjeničnim propuštanjem prometa preko jednog prometnog traka. Mole se sudionici u prometu za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije. (iPress)