Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak je u Vodnjanu posjetio Infobip, vodeću IT kompaniju u Hrvatskoj i regiji, a nakon posjeta izjavio je da je impresioniran poslovanjem i rezultatima te kompanije.

"U Vodnjan se u pravilu dolazilo radi turizma i maslinovog ulja, a sada se dolazi radi jedne tvrtke koja u Hrvatskoj i nije toliko poznata, a nevjerojatna je. Želim skrenuti pozornost što sve mogu napraviti sposobni i angažirani ljudi jer ova firma radi po cijelome svijetu, nije nastala ni uz pomoć države, niti smetnjom države", rekao je Milanović.

Istaknuo je da je tvrtka "naprosto nastala organskim rastom, ima urede po cijelome svijetu, promet od skoro milijardu eura, a informatičari iz cijelog svijeta rade u Vodnjanu, u uredima u Zagrebu te po svim kontinentima".

Ocijenio je da je Infobip čudo. "Nije stvar u brojkama, one su velike, stvar je u potencijalu, ovo nema kraja ako počne rast u financijskom smislu. Sve je na znanju, ovo je čudo, ovo je jedna od tri takve tvrtke u svijetu", rekao je Milanović.

Odgovarajući na pitanje može li država od tog primjera nešto naučiti, istaknuo je da u tom slučaju država nije smetala, što je od velike važnosti.

"Jer, što god mi mislili o Hrvatskoj, hrvatska je država u kojoj su neka davanja prevelika, porezi općenito su prosječni, čak i ispod prosjeka, na administraciji je da bude prijateljski nastrojena prema ljudima koji žele mijenjati stvari i koji se žele uputiti u jednu vrstu avanture", rekao je Milanović.

Također je rekao kako je znao za uspjeh te kompanije, ali, dodao je, danas je impresioniran nakon što je upoznat s brojkama i perspektivama.

"Samo u Vodnjanu zaposleno je tristotinjak ljudi. Dakle, ima potencijala u Hrvatskoj, jer mi često sami sebe uvjeravamo da smo najgori, da ne valjamo ništa, da su svi drugi bolji i da je sve na rubu kolapsa. To nije istina", zaključio je Milanović.

 

(Hina)