Zbog vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC75 Tar-Novigrad kod mosta Antenal,  izvijestio je u Centar 112.

Nova obilna kiša jutros natapa Istru i Kvarner, Labin već prešao 50 mm, a lokalno ima i grmljavinskih pljuskova. Do 9 sati najviše kiše palo je u Labinu, čak 50 mm, a samo 2 mm manje izmjerila je postaja u Krku. Obilnih 36 mm palo je i u Loznatima na Cresu, 28 mm mjeri postaja u Umagu, dok od ostalih postaja spomenimo Rovinj (25 mm) i Poreč (24 mm).

Na krajnjem jugu Istre kojeg danas grmljavinski pljuskovi ne zaobilaze palo je od 11 mm u Medulinu do 19 mm u Puli.

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu, stoga će se spomenute količine kiše značajno povećati. Nestabilno vrijeme nastavlja se i u petak, javlja Istramet.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni i kraći zastoji.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Na većini graničnih prijelaza zasad nema dojava o dužim čekanjima.

(iPress/foto arhiva)