Gradonačelnik Klaudio Vitasović i zamjenica gradonačelnika Grada Vodnjan Diriana Delcaro Hrelja jučer su sa suradnicima u gradskoj upravi primili delegaciju talijanskog Grada Cadoneghe koju je predvodio gradonačelnik Marco Schiesaro.

Gradonačelnik Vitasović je delegaciji Grada Cadoneghe koji se nalazi u Provinciji Padova predstavio posebnosti Grada, rad gradske uprave i razvojne projekte koje provodi Grad Vodnjan. Posebno se je razgovaralo o razvoju gospodarstva i mogućnostima ulaganja na području Grada te o mogućnostima uspostave zajedničke suradnje u gospodarstvu, turizmu, poljoprivredi, kulturi, provođenju EU projekata kao i o mogućnostima povezivanja i suradnje zainteresiranih organizacija, udruga i ustanova.

Gradonačelnik Vitasović je naglasio da je ova prilika bitna i za razmjenu iskustva dvaju gradova.
Marco Schiesaro, gradonačelnik Grada Cadoneghe u svom je govoru istaknuo kako se Grad Cadoneghe nalazi u blizini Grada Padove te da broji oko 17.000 stanovnika.

„Cadoneghe je izuzetno važno poslovno središte Regije Veneto na čijem području svoje sjedište imaju brojne renomirane tvrtke koje su poznate diljem Svijeta. Svakako vjerujem da ćemo u budućnosti surađivati i uspostaviti prijateljske odnose naših lokalnih zajednica“ zaključio je Gradonačelnik Schiesaro.

Nakon službenog prijema u gradskoj upravi, delegacija je zajedno sa predstavnicima Grada Vodnjana posjetila Turističku zajednicu, Zajednicu Talijana Vodnjan, Centar za obuku mladih maslinara, Park kažuna, Pučko otvoreno učilište, crkvu sv. Blaža te sjedište tvrtke Infobip, izvijestili su iz Vodnjana. (iPress)