Nakon što je Vlada u četvrtak donijela odluku o kupnji udjela u Uljanik Brodogradnji 1856, novac je uplaćen, a račun je deblokiran.

Sve plaće radnicima Uljanik Brodogradnje 1856 sa jučerašnjim danom su isplaćene. Danas se održava skup radnika na kojem će se direktor obratiti radnicima, javlja nam Boris Cerovac, voditelj pulskog ureda NSRH. 

Podsjetimo, Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku kojom se nalaže Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) da iz vlastitih sredstava otkupi dva poslovna udjela stečajnog dužnika Uljanik Brodogradilište d.d. u stečaju koji čine 54,77 posto svih poslovnih udjela u društvu Uljanik Brodogradnja 1856 po cijeni od 6,9 milijuna eura, sukladno odluci Skupštine vjerovnika, ispod koje se poslovni udjeli ne mogu prodati.

Ministarstvo financija će na Skupštini vjerovnika stečajnog dužnika Uljanik Brodogradilište d.d. u stečaju, koja se održala 18. ožujka predložilo i izglasalo odluku o prodaji ta dva dva poslovna udjela u društvu Uljanik Brodogradnja 1856 d.o.o., koji su u vlasništvu stečajnog dužnika Uljanik Brodogradilište d.d. u stečaju, neposrednom pogodbom CERP-u.

CERPU je naloženo da iz vlastitih sredstava izvrši uplatu iznosa do 10 milijuna eura u korist Uljanik Brodogradnje 1856 za osiguranje nužne financijske stabilizacije i likvidnost društva te za završetak započetih gradnji brodova 535 i plutajućeg doka 537.

Ovom odlukom, kako je istaknuo ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, stvaraju se preduvjeti za završetak započetih gradnji te stabilizacija poslovanja društva u smislu otklanjanja razloga za otvaranje stečaja kao i zaštite vjerovnika, vrijednosti vlasništva te interesa RH. (iPress)