Za danas zakazana skupština vjerovnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, na kojoj se trebalo konstatirati da ni na šesti natječaj za većinski udjel u ‘novom’ Uljaniku 1856 nije stigla nijedna ponuda i utvrđeni daljnji koraci u prodaji, odgođena je za dva tjedna.

Umjesto odlučivanja o novoj, nižoj početnoj cijeni koje je najavio Uljanikov stečajni upravitelj Loris Rak, država je kao glavni vjerovnik zatražila odgodu. Razlog je vidljiv iz dopisa zamjenice ŽDO u Puli Nevenka Kovčalija stečajnom upravitelju s prijedlogom odgode skupštine jer je nekoliko potencijalnih investitora iskazalo interes.

Prema neslužbenim informacijama, svih šest zainteresiranih koji su do sada dostavili pisma namjere ili ponudu, bit će pozvani u resorno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na razgovor, javlja Poslovni.hr

To su Israel Shipyard, rumunjski GSP Offshore, talijanski Micoperi, La Maison s Cipra, slovenski Eko Bor i riječki Adria Mont. Pozvan će biti i stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta, koje je formalno vlasnik većinskog udjela.

Do sada su i prema državnim institucijama stizale različite i neslužbene informacije kakve su želje i namjere pojedinih investitora u Puli, no ovo će biti prvi konkretni razgovori iz kojih bi trebala biti jasnija slika ima li među njima onih koje primarno zanima nastavak djelatnosti ili su skloniji drugim poslovima na toj lokaciji, donosi Poslovni dnevnik.