Zlatni indeks jedinstveni je projekt kojim devet studentskih udruga nagrađuju poduzeća koja su doprinijela rastu i razvoju studenata.

- Jučer su nam studenti okupljeni u eSTUDENT udrugu dodijelili Zlatni indeks za najbolji program stipendiranja u 2022. godini. Riječ je o programu „Je li plava boja vaše latice?“ kroz kojega svakom dobitniku dodjeljujemo stipendiju od 4.380 eura u jednoj akademskoj godini, a pored toga i plaćenu praksu te mogućnost zapošljavanja po završetku studija, izvijestila nas je Anđelka Toto Ormuž, voditeljica korporativnih poslova. 

- Zahvaljujemo što su studenti i ove godine prepoznali naša nastojanja da izvrsnim studentima pomognemo na njihovom putu. Cijeli tim naših kolegica i kolega stoji iza projekta Je li plava boja vaše latice? kojeg provodimo već 15 godina. Ovo je naš 8. zlatni indeks a činjenica da je ove godine konkurencija bila jača no ikada daje dodatni sjaj ovoj nagradi, istaknula je Toto Ormuž.

Poduzeća se nagrađuju u 6 kategorija: stručne prakse, stipendije, ulaganje u studentske udruge i projekte, stručna potpora i organiziranje projekata i posebna nagrada povjerenstva. Također, ove godine je uvedena nova kategorija: sport i zdravlje studenata. Kategorija za najbolji imidž odabire se online anketom koja je otvorena za javnost.

Povjerenstvo je poručilo da je cijeli projekt udrugama i poduzećima od velike važnosti, kako sada tako i u budućnosti, a i nakon studiranja. (iPress)