Zbog dugogodišnjeg silovanja svoje maloljetne kćeri, na Županijskom sudu u Splitu na jedinstvenu kaznu u trajanju od 40 godina zatvora nepravomoćno je osuđen 45-godišnjak, doznaje se na sudu.

Prema optužnici, 45-godišnjak je prvi put silovao svoju kćer 2018. godine u kampu u Šibeniku dok je žrtva imala tek pet godina, a zlostavljanja su se nastavila idućih pet godina u obiteljskom stanu još 266 puta, u prosjeku jednom tjedno.

Nepravomoćno osuđeni 45-godišnjak je kćeri branio socijalni kontakt sa školskim kolegama i najbližom rodbinom, a učestalo ju je udarao, a pred njim se morala i kupati gola u kadi.

Presudom koju je donijelo sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Višnje Strinić, 45-godišnjak je za svako kazneno djelo spolnog zlostavljanja djeteta dobio po pet godina zatvora, a za povredu djetetovih prava osuđen je na tri godine zatvora pa mu je izrečena jedinstvena i maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Prema pisanju medija, nepravomoćno osuđeni je objavu presude prati bez emocija te je nakon izricanja kazne vraćen u splitski zatvor. (Hina)