U dane vikenda, od 17. do 19. svibnja, je na području Policijske uprave istarske evidentirano 14 prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je teško, a devet lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u četiri prometne nesreće.

Pulska prometna policija je 17. svibnja oko 15,24 sati u Ulici Jurja Žakna u Puli zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.26 promila upravljao 52-godišnjak. Vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je vozaču izrekla novčanu kaznu u iznosu od 1.240 eura od te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Labinska je policija 19. svibnja oko 2.05 sati na autobusnom ugibalištu zaustavila 40-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1.90 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Labina u smjeru Štrmca. Također je kontrolom utvrđeno da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od tri dana. (iPress)