Petero ozlijeđenih migranata u prometnoj nesreći u četvrtak u Brnazama kod Sinja prevezeno je u splitski KBC, među njima četvero je teško ozlijeđeno i liječnici se bore za njihov život, a policija je priopćila da su također na mjestu nesreće poginula četiri strana državljana.

Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 7 sati u mjestu Brnaze kada je osobno vozilo sletjelo izvan kolnika i nakon toga udarilo u zid, priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Četiri, od ukupno devet osoba u automobilu, poginulo je na mjestu događaja, a ostali su prevezeni u KBC Split. Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo koje na mjestu nesreće rukovodi očevidom. Zbog očevida promet se na tom dijelu ceste  odvija krajnje otežano.

Kako se neslužbeno doznaje, u osobnom automobilu marke Audi karavan  među četiri poginule osobe bilo je i dijete, a pet preostalih ozlijeđenih osoba je vozilima Hitne medicinske pomoći iz Sinja, Trilja, Solina i Splita prevezeno u splitsku bolnicu na daljnju obradu. 

Policija je i službeno potvrdila kako je riječ o migrantima. U automobilu su bježali od policije koja ih je pokušala zaustaviti još u Trilju, no prilikom bijega su se vozilom zabili u zid trafostanice. Za volanom automobila je bio Mađar. Za sada nije poznato je li vozač među poginulima.

U splitskoj bolnici Hina doznaje da je među pet ozlijeđenih i jedno dijete koje je zajedno s troje suputnika, u sudaru zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede, te im se bore za život. Svi su trenutno na operacijskim stolovima, a u bolnicu bi uskoro trebao doći i prevoditelj za arapski jezik. Peti putnik je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama. Svi su strani državljani. (Hina)